Marknader man kan nå från Sverige

Fokus är mig när det kommer till mig sparande är aktier, och då man varit med i gemet ett tag blir man nyfiken på nya betesmarker. Man kanske vill sprida risk, och inte vill håll sig ett enda land. Här kommer Henriks internethandel-aktiemarknadssvep.

Swedbank, Handelsbanken, SEB

Källa: swedbank.se

De här gamla rävarna har våra grannländer, samt Förenta Staterna, och givetvis kostar allt skjortan när man kikar på prislistorna. Tyvärr inte mycket att ha. Det enda som förvånade mig var att Swedbank har med de baltiska börserna (Estland, Lettland, Litauen).

Aktieinvest

En speciell mäklare som inte verkar ha aktier utan ett eget "sparlåda" koncept.

Degiro


Källa: degiro.se
En europeisk mäklare som har flest marknader av någon, däremot har de faktiskt inte de baltiska utan de verkar Swedbank ha ensamrätt på. Jag har ett konto, men har inte gjort några investeringar. Tyvärr är deras hemsida inte alls speciellt smidig eller deras kundtjänst den bästa. I det här fallet verkar det som man får vad man betalar för. Däremot är jag öppen för att byta längre fram om jag ser att de förändras för det bättre.

Avanza, Nordnet

De två nischmäklare som båda två har extremt bra hemsidor som är bekväma att använda. Nordnet har inte lanserat sin nya sida än, men det kommer snart och då kommer Avanza inte den fördelen längre. Däremot finns det en stor fördelar för Avanza och det är deras europeiska utbud. Avanza har Franrike, Tyskland, Italien, Belgien, Portugal och Nederländerna vilket Nordnet inte har än. Dessutom har ett komplett nordamerikanskt utbud i form av Kanada och Förenta Staterna.

PS. Tydligen har NN faktiskt Tyskland.

Nordea Investor

Denna finländska bank kan faktiskt vara den som är mest lovande just nu. Investor vinner i grenarna lägst courtage (0,06 %) och lägst minimum-courtage (1 kr, 1 $, 1 CAD, 1 €, 1 £). De har dessutom Avanzas utbud och dessutom åtrådda marknader som Storbritannien och Schweiz. Då tjänsten är nylanserade och det skrivits en del om den i media avvaktar vi tills spädbarnssjukdomarna är botade. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vem är det som köper cannabis på Systembolaget

Sommarens ljud

Cannabinoidisk bubblare på det överreklamerad transatlantiska tåget